Vyprážaná tekvica v cestíčku
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
tekvica
100
g
slnečnicový olej na vyprážanie
podľa chuti
soľ
trochu
citrónová šťava
CESTÍČKO
100
g
polohrubá múka
podľa chuti
soľ
2
ks
vajce
podľa chuti
trocha mlieka
postup
1.
Očistenú tekvicu pokrájame na väčšie kúsky.
2.
Kúsky osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou.
3.
Pripravíme cestíčko - múku osolíme, za stáleho miešania prilejeme žtĺky rozmiešané s trochou mlieka a nakoniec zamiešame sneh z bielkov.
4.
Obalíme ich v cestíčku a na horúcom oleji vypražíme z oboch strán do červena.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.