Pridať recept

Vyprážaná tekvica v cestíčku

ingrediencie

1 kg
tekvica
100 g
slnečnicový olej na vyprážanie
podľa chuti
soľ
trochu
citrónová šťava

CESTÍČKO

100 g
polohrubá múka
podľa chuti
soľ
2 ks
vajce
podľa chuti
trocha mlieka

postup

1.

Očistenú tekvicu pokrájame na väčšie kúsky. 

 
2.

Kúsky osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou.

3.

Pripravíme cestíčko - múku osolíme, za stáleho miešania prilejeme žtĺky rozmiešané s trochou mlieka a nakoniec zamiešame sneh z bielkov.

4.

Obalíme ich v cestíčku a na horúcom oleji vypražíme z oboch strán do červena.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.