Pridať recept

Bolonské cestoviny

4
porcie
130
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
cestoviny
1 ks
cibuľa
200 g
mrkva
100 g
šalotka
150 g
zeler
400 g
lúpané paradajky
400 g
paradajkový pretlak
200 ml
červené víno
350 g
hovädzia sviečkovica
250 g
teľacie mäso
1 vetvička
rozmarín
1 vetvička
tymian
2 PL
maslo
trochu
olivový olej
1 strúčik
cesnaku
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

1.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale tak, aby boli pripravené al dente. Na rozpálenom masle a oleji medzitým opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler, šalotku a cesnak. Približne po 10 minútach dusenia pridáme na pásiky nakrájané mäso a zmes restujeme.
 
2.
Prilejeme červené víno a všetko spolu varíme. Pridáme lúpané paradajky aj so šťavou, paradajkový pretlak a celú zmes dochutíme soľou, korením a bylinkami. Hotovú omáčku podávame s uvarenými cestovinami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
7.1.2021 17:58 | |
+4 -1
To nemyslíte vážne tento recept :D som vyštudovaná kuchárka,ešte som videla rôznych známych talianskych kuchárov recepty ,ale ani jeden by tam 100% nedal maslo,maslo je francúzska kuchyňa... mäso nehovorím,totálne zničiť tak drahý a kvalitný kus mäsa ? Veď tam ide mleté mäso a hovädzie iba, 80% mäso a 20% tuk,ktorý má obohatiť to jedlo a keď už to chcete vylepšiť,dajte tam slaninu... bylinky čo ste dali... talianska kuchyňa sa točí hlavne okolo bazalky a oregana, rozmarín a tymian, čo ste tam napísali majú úplne inú chuť, čo sa týka ostatných veci,tak okej, ale aj celkovo postup veľmi zle napísaný...