Pridať recept

FOTORECEPT: Rizoto čo dom dal

ingrediencie

1 hrnček
ryža
2,5 hrnčeky
vývar
2 KL
vegeta
podľa chuti
soľ
2 PL
bravčová masť
1 ks
cibuľa
1 hrnček
obrané mäso z vývaru bravčové, kuracie alebo iné
1 ks
uvarená mrkva
50 g
syr na posypanie ementáler, eidam, gouda a pod
2 štipky
mleté čierne korenie
1 ks
uvarený petržlen
1 ks
uvarený zeler

postup

1.
Pripravíme si prebranú ryžu, masť, vývar, soľ a sladkú červenú mletú papriku.
Fotorecept: Rizoto čo dom dal
Fotorecept: Rizoto čo dom dal
Zdroj: varenie
 
2.
Ryžu na sitku sparíme vriacou vodou.
Fotorecept: Rizoto čo dom dal
Fotorecept: Rizoto čo dom dal
Zdroj: varenie
3.
V nádobe roztopíme 1 PL masti a na nej opražíme ryžu.
Fotorecept: Rizoto čo dom dal
Fotorecept: Rizoto čo dom dal
Zdroj: varenie
4.
Podlejeme horúcim vývarom alebo horúcou vodou ochutenou 2 KL vegety.
Fotorecept: Rizoto čo dom dal
Fotorecept: Rizoto čo dom dal
Zdroj: varenie
5.
Premiešame a necháme dusiť v Remoske asi 20 minút, kým sa voda neodparí a ryža zmäkne. Môžeme dusiť aj v kastróle na sporáku.
Fotorecept: Rizoto čo dom dal
Fotorecept: Rizoto čo dom dal
Zdroj: varenie
6.
Medzitým si očistíme a nakrájame na jemno cibuľu, varené mäso z polievky a koreňovú zeleninu z polievky.
Fotorecept: Rizoto čo dom dal
Fotorecept: Rizoto čo dom dal
Zdroj: varenie
7.
Na panvici si roztopíme 1 PL masti a na nej speníme cibuľu a pridáme 2 štipky sladkej červenej papriky.
Fotorecept: Rizoto čo dom dal
Fotorecept: Rizoto čo dom dal
Zdroj: varenie
8.
Pridáme nakrájané mäso, podľa chuti osolíme a okoreníme. Podlejeme trochou vývaru alebo horúcou vodou a chvíľu podusíme.
Fotorecept: Rizoto čo dom dal
Fotorecept: Rizoto čo dom dal
Zdroj: varenie
9.
Keď je ryža mäkká pridáme podusené mäso a nakrájanú zeleninu.
Fotorecept: Rizoto čo dom dal
Fotorecept: Rizoto čo dom dal
Zdroj: varenie
10.
Premiešame a ešte necháme asi 10 minút dusiť.
Fotorecept: Rizoto čo dom dal
Fotorecept: Rizoto čo dom dal
Zdroj: varenie
11.
Na tanieri posypeme rizoto strúhaným syrom a prizdobíme paradajkou, petržlenovou vňaťou a pod. Dobrú chuť!
Fotorecept: Rizoto čo dom dal
Fotorecept: Rizoto čo dom dal
Zdroj: varenie
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ryžové chuťovky
Ostala vám varená ryža? Tu je zopár nápadov, ako ju chutne zužitkovať
Ryža je jedna z najpopulárnejších príloh. Často jej však uvaríme alebo udusíme viac než treba. Vtedy...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...