Pridať recept

Paradajky plnené vlašským šalátom

ingrediencie

8 ks
paradajka
podľa chuti
citrónová šťava, soľ

VLAŠSKÝ ŠALÁT

300 g
zemiak
250 g
šunka
2 ks
vajce
100 g
mäso pečené
5 ks
kyslá uhorka
3 ks
jablko
2 PL
ocot
1 PL
sójová omáčka
150 g
majonéza
podľa chuti
soľ, mleté biele korenie

postup

1.
Paradajky umyjeme, vŕšky skrojíme a vnútro vydlabeme. Vnútro osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Naplníme šalátom a prikryjeme vŕškami.
 
2.
VLAŠSKÝ ŠALÁT : Teplé, uvarené zemiaky olúpeme, pokrájame na malé kocky, pridáme pokrájanú šunku, pečené mäso, pokrájané kyslé uhorky, jablká a vajcia uvarené na tvrdo a premiešame. Potom pridáme ocot, mleté biele korenie, soľ a sójovú omáčku. Všetko dobre zamiešame a necháme poriadne vychladnúť v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.