Pridať recept

Zapečený karfiol s bešamelovou omáčkou

Zapečený karfiol s bešamelovou omáčkou
Zdroj: najkucharka

ingrediencie

2 ks
karfiol
30 g
maslo
30 g
strúhanka
30 g
tvrdý syr
podľa chuti
soľ

BEŠAMELOVÁ OMÁČKA

30 g
maslo
30 g
hladká múka na zápražku
1 ks
cibuľa
1 ks
bobkový list
5 dl
mlieko
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Karfiol očistíme a v slanej vode uvaríme do mäkka.Ohňovzdornú misu vymastíme, urovnáme do nej karfiol, polejeme omáčkou, posypeme strúhankou, syrom, pokvapkáme roztopeným maslom a upečieme.
 
2.
BEŠAMELOVÁ OMÁČKA : Z múky a masla pripravíme zápražku, zalejeme ju horúcim mliekom, pridáme postrúhanú cibuľu, mleté korenie, soľ, bobkový list a varíme 20 minút. Hotovú omáčku precedíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.