Pridať recept

Roláda z hovädzieho mäsa

ingrediencie

600 g
hovädzie stehno
1 ks
sardela
20 g
maslo
100 g
slanina
3 ks
vajce
1 ks
cibuľa
2 ks
kyslá uhorka
100 g
masť
podľa chuti
horčica, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať

postup

1.
Veľký plát stehna naklepeme, potrieme horčicou vymiešanou so sardelkou a maslom. Na to poukladáme plátky slaniny. Na zvyšku slaniny speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, primiešame vajcia, pokrájané kyslé uhorky a trochu podusíme.
 
2.
Nakoniec zmes okoreníme posekanou vňaťou, mletým korením a posolíme. Zmes natrieme na pláty slaniny, mäso zvinieme a previažeme niťou. Roládu najprv opečieme na rozpálenej masti a potom ju podlejeme a udusíme do mäkka v rúre. Podávame s opečenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať