Pridať recept

Srnčí chrbát

20
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

180 g
kryštálový cukor
180 g
mleté orechy
180 g
maslo
8 ks
vajcia
100 g
čokoláda na varenie
podľa chuti
marhuľový džem
1 balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
150 g
Čokoláda na varenie na polevu
70 g
masla
4 PL
kryštálový cukor
4 PL
mlieko
1 štipka
olej

postup

1.
Piškóta: V miske spolu vymiešame kryštálový cukor,vanilínový cukor, maslo a žĺtky, K tejto hmote pridáme roztopenú čokoládu, orechy a znova zamiešame. Ku zmesi opatrne primiešame vyšľahaný sneh z bielok. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 200C.
 
2.
Keď piškóta vychladne, rozdežeme ju pozdĺžne na 3 rovnaké časti a zľahka premastíme marhuľovým džemom. Takto premazané ich poukladáme na seba a namažeme džemom zo všetkých strán. Koláč zhora prelejeme glazúrou.
3.
Glazúra- rozpustíme čokoládu na varenie spolu s maslom. Pridáme mlieko,kryštálový cukor a trochu oleja.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať