Pridať recept

FOTORECEPT: Obrátené rezne na hlivovo-vínnej podstielke

Fotorecept: Obrátené rezne na hlivovo-vínnej podstielke
Zdroj: vacica

ingrediencie

500 g
bravčové karé
1 ks
klobáka
150 g
hlivy
4 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
3 dl
červené suché víno
2 dl
mäsový vývar
1 PL
sójová omáčka
soľ
mleté čierne korenie
olej

Na obalenie

4 ks
vajce
strúhanka

postup

Fotorecept: Obrátené rezne na hlivovo-vínnej podstielke
Fotorecept: Obrátené rezne na hlivovo-vínnej podstielke
Zdroj: vacica
 
1.

Mäsko narežeme na asi 1cm plátky a jemne naklepeme.

Fotorecept: Obrátené rezne na hlivovo-vínnej podstielke
Fotorecept: Obrátené rezne na hlivovo-vínnej podstielke
Zdroj: vacica
 
2.

Potom obalíme v trojobale a rozšľahaných vajciach.

Fotorecept: Obrátené rezne na hlivovo-vínnej podstielke
Fotorecept: Obrátené rezne na hlivovo-vínnej podstielke
Zdroj: vacica
3.

Vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista.

Fotorecept: Obrátené rezne na hlivovo-vínnej podstielke
Fotorecept: Obrátené rezne na hlivovo-vínnej podstielke
Zdroj: vacica
4.

Medzitým na oleji speníme cibuľku a pridáme nakrájané hlivy na menšie kúsky a klobásku (ja som použila 2 párky, keďže som klobásku nemala, ale v pôvodnom recepte bola uvedená klobáska:). Jemne osolíme a dusíme všetko asi 5 minút na jemnom ohni.

Fotorecept: Obrátené rezne na hlivovo-vínnej podstielke
Fotorecept: Obrátené rezne na hlivovo-vínnej podstielke
Zdroj: vacica
5.

Potom podlejeme vínom a vývarom. Pridáme 1 PL sójovej omáčky a podusíme ešte 5 minút.

Fotorecept: Obrátené rezne na hlivovo-vínnej podstielke
Fotorecept: Obrátené rezne na hlivovo-vínnej podstielke
Zdroj: vacica
6.

Na spodok zapekacej misy dáme tuhú zmes z panvice a na ne poukladáme rezne. Všetko polejeme šťavou, ktorá nám zostala. Pečieme nezakryté 30 minút pri 200 stupňoch.

Fotorecept: Obrátené rezne na hlivovo-vínnej podstielke
Fotorecept: Obrátené rezne na hlivovo-vínnej podstielke
Zdroj: vacica
7.

Rezne by sa nám mali krásne z vrchu pripiecť :) Ako prílohu odporúčam zemiaky :) Dobrú chuť!

Fotorecept: Obrátené rezne na hlivovo-vínnej podstielke
Fotorecept: Obrátené rezne na hlivovo-vínnej podstielke
Zdroj: vacica
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Najchutnejšie obrátené rezne: 12 overených receptov na tie najšťavnatejšie rezne, aké si môžete pripraviť
Najchutnejšie obrátené rezne: 12 overených receptov na tie najšťavnatejšie rezne, aké si môžete pripraviť
Vyprážané rezne majú silnú konkurenciu – mäkučké obrátené rezne. Mnohí z nás ich dokonca uprednostňujú...