Pridať recept

Fotorecept: Babičkin závin

30
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
múka polohrubá
1 ks
vajce
50 g
kryštálový cukor
50 ml
rastlinný olej
štipiek
soli
1/2 kocka
kvasníc
2 dl
plnotučného mlieka
trochu
vody
trochu
mletý mak
trochu
džem na natretie
trochu
kakao
trochu
roztopeného masla
1 ks
vajce na potretie
1 ks
vanilínový cukor DrOetker

postup

1.
Z mlieka, 1 Čl cukru, a kvasníc si urobíme kvások. V miske si zamiesime z múky, vajca, oleja, trochy vody, kvásku, štipky soli a zvyšku cukru cesto, ktoré necháme asi hodinu vykysnúť.
Fotorecept: Babičkin závin
Fotorecept: Babičkin závin
Zdroj: simonaszolnoki
 
2.
Cesto si dáme na dosku rozdelíme na 2 polovice.
Fotorecept: Babičkin závin
Fotorecept: Babičkin závin
Zdroj: simonaszolnoki
3.
Každú polovicu si zvlášť postupne vyvaľkáme.
Fotorecept: Babičkin závin
Fotorecept: Babičkin závin
Zdroj: simonaszolnoki
4.
Prvú polovicu som potrela redším džemom, posypala mletým makom a práškovým cukrom.
Fotorecept: Babičkin závin
Fotorecept: Babičkin závin
Zdroj: simonaszolnoki
5.
Druhú polovicu cesta som potrela roztopeným maslom a posypala kakaom s troškou práškového cukru (môže byť aj granko).
Fotorecept: Babičkin závin
Fotorecept: Babičkin závin
Zdroj: simonaszolnoki
6.
Cesto zrolujeme do rolády a potrieme vyšľahaným vajíčkom.
Fotorecept: Babičkin závin
Fotorecept: Babičkin závin
Zdroj: simonaszolnoki
7.
Pečieme asi na 200 stupňov, cca 20-25 minút. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom a vanilkou...
Fotorecept: Babičkin závin
Fotorecept: Babičkin závin
Zdroj: simonaszolnoki
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Gita.Polesenska
27.10.2019 14:16 | |
+2 -6
Aby mi nevytiekla kakaová plnka, myslíte že je to v tom, že používam krištáľový cukor? Už som z toho zúfalá!😊
Gita.Polesenska
27.10.2019 14:19 | |
+0 -3
Kryštálový som uviedla takto, neviem prečo mi to zobralo akoby som robila plnka z krištálu!😄😄😄