Paradajková omáčka z džúsu
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
liter
paradajkový džús
1
ks
cibuľa
trochu
maslo
6
ČL
cukor
4
ks
bobkový list
štipiek
celé nové korenie
štipiek
škorica
2
ks
zeleninový bujón
1
PL
celozrnná múka na zahustenie
1
balíček
cestoviny
postup
1.
Začneme tým, že si do hrnca hodíme kúsok masla a nakrájanú cibuľku. Asi po dvoch minútach, keď cibuľka spení pridáme 6 lyžičiek alebo 6 balíčkov cukru (sáčkový cukor, ktorý sa podáva ku káve), pridáme nové korenie, bobkový list a zaprášime škoricou. So škoricou opatrne! Potom necháme v hrnci jemne skaramelizovať asi 2 minúty a pridáme 2 kocky zeleninového bujónu.
2.
Teraz prichádza čas na najväčšie kúzlo varenia. Do zmesi prilejeme paradajkovú šťavu alebo paradajkový džús a privedieme k varu. Keď sa omáčka začne variť, zahustíme ju troškou zápražky (rozmiešaná múka s vodou) a varíme ďalších 5 až 10 minút.
3.
Ako posledné ostáva už len omáčku precediť cez sitko a môžeme podávať. Ako prílohu odporúčame cestoviny.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.