Pridať recept

Paradajková omáčka z džúsu

ingrediencie

1 liter
paradajkový džús
1 ks
cibuľa
trochu
maslo
6 ČL
cukor
4 ks
bobkový list
štipiek
celé nové korenie
štipiek
škorica
2 ks
zeleninový bujón
1 PL
celozrnná múka na zahustenie
1 balíček
cestoviny

postup

1.
Začneme tým, že si do hrnca hodíme kúsok masla a nakrájanú cibuľku. Asi po dvoch minútach, keď cibuľka spení pridáme 6 lyžičiek alebo 6 balíčkov cukru (sáčkový cukor, ktorý sa podáva ku káve), pridáme nové korenie, bobkový list a zaprášime škoricou. So škoricou opatrne! Potom necháme v hrnci jemne skaramelizovať asi 2 minúty a pridáme 2 kocky zeleninového bujónu.
 
2.
Teraz prichádza čas na najväčšie kúzlo varenia. Do zmesi prilejeme paradajkovú šťavu alebo paradajkový džús a privedieme k varu. Keď sa omáčka začne variť, zahustíme ju troškou zápražky (rozmiešaná múka s vodou) a varíme ďalších 5 až 10 minút.
3.
Ako posledné ostáva už len omáčku precediť cez sitko a môžeme podávať. Ako prílohu odporúčame cestoviny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zapekané kuracie prsia v paradajkovej omáčke: Ten najchutnejší letný recept
Vezmite kuracie prsia a urobte najlepší obed z jedného pekáča, celá rodina sýta! Recept na zapekané kuracie prsia
Máte chuť na zapekané kuracie prsia so syrom lahodnou paradajkovou omáčkou? Týmto jednoduchým receptom...
Sviečková na smotane
Nedeľný obed: Najlepšie recepty na šťavnaté mäso s omáčkou, po ktorých sa bude celá rodina zalizovať
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Máme pre vás bohatú ponuku receptov na chutné mäso, ktoré dokonale...
Výborná domáca omáčka z čerstvých paradajok
Výborná, domáca omáčka z čerstvých paradajok: Nielen na cestoviny
Čerstvé paradajky zo záhrady sú fantastické. Vynikajúce sú aj šťavy a varené omáčky z nich. Avšak,...
Cestoviny s omáčkou z čerstvých paradajok
Super rýchle cestoviny v omáčke z čerstvých paradajok: Jednoducho a delikátne ako z talianskej kuchyne
Poslednú várku čerstvých paradajok zo záhradky, môžete použiť na takúto rýchlu a lacnú dobrotu, za ktorú...
Domáci kečup bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Pripravte si domáci kečup z čerstvých paradajok: Bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Každý, kto ochutnal domáce produkty z vlastnoručne dopestovaných alebo farmárskych paradajok vie, že ich chuť...
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.