Pridať recept

Domáca zakáľačková kaša

ingrediencie

800 g
bravčová hlava
1/2 kg
bravčovú pľúca
200 g
bravčová pečeň
40 g
masť
50 g
cibuľa
podľa chuti
cesnaku
trochu
mleté čierne korenie
trochu
nové korenie
2 ks
žemľa
podľa chuti
soľ

postup

1.
Očistenú a umytú hlavu a pľúcka uvaríme a zomelieme s cibuľou opraženou na masti, cesnakom a surovou pečeňou.
 
2.
Pridáme žemle namočené vo vývare a vytlačené, soľ, čierne a nové korenie a spolu dobre premiešame.
3.
Dáme zapiecť na vymastený plech. Podávame s kyslou kapustou alebo uhorkou a chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Domáce jaternice
Domáce jaternice: Pripravte si s nami tradičnú zabíjačkovú pochúťku
Netešia sa až tak veľkej obľube ako klobásky, ale ani bez jaterníc by nebola žiadna zabíjačka kompletná...