Pridať recept

FOTORECEPT: Kvasený kapustový šalát Ďuriekrazit

Fotorecept: Kvasený kapustový šalát Ďuriekrazit
Zdroj: zuna7
10
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

260 g
kapusta červená
260 g
kapusta biela
100 g
mrkva
40 g
zeler
2 ks
cibuľa stredne veľká
3 ks
cesnak - strúčiky veľké
1 ks
feferónka sušená veľká
2/3 KL
chilli
1 ČL
korenie čierne celé
1 ČL
fenikel celý
2 ČL
morská soľ

postup

1.
Pripravíme si suroviny.
Fotorecept: Kvasený kapustový šalát Ďuriekrazit
Fotorecept: Kvasený kapustový šalát Ďuriekrazit
Zdroj: zuna7
 
2.
Zeleninu ošúpeme, očistíme, umyjeme.
Fotorecept: Kvasený kapustový šalát Ďuriekrazit
Fotorecept: Kvasený kapustový šalát Ďuriekrazit
Zdroj: zuna7
3.
Kapustu nakrájame na menšie kúsky, mrkvu a celer nastrúhame nahrubo, cibuľu pokrájame nadrobno a cesnak na malé kúsky.
Fotorecept: Kvasený kapustový šalát Ďuriekrazit
Fotorecept: Kvasený kapustový šalát Ďuriekrazit
Zdroj: zuna7
4.
Všetku zeleninu spolu postupne dôkladne zmiešame.
Fotorecept: Kvasený kapustový šalát Ďuriekrazit
Fotorecept: Kvasený kapustový šalát Ďuriekrazit
Zdroj: zuna7
5.
Okoreníme všetkými koreniami a podrvenou feferónkou bez zrniek, posolíme. Znovu dobre premiešame.
Fotorecept: Kvasený kapustový šalát Ďuriekrazit
Fotorecept: Kvasený kapustový šalát Ďuriekrazit
Zdroj: zuna7
6.
naplníme poháre, dobre utlačíme, zalejeme prevarenou, vychladenou vodou a zľahka prikryté necháme kvasiť pri teplote 14-16°C. Kvasenie trvá asi 5-7 dní podľa teploty. Čím je tento proces pomalší, tým je šalát chuťovo lepší a výraznejší. Kľudne môže dokvasovať v chladničke aj rok.
Fotorecept: Kvasený kapustový šalát Ďuriekrazit
Fotorecept: Kvasený kapustový šalát Ďuriekrazit
Zdroj: zuna7
7.
Poslúžte si NA ZDRAVIE!
Fotorecept: Kvasený kapustový šalát Ďuriekrazit
Fotorecept: Kvasený kapustový šalát Ďuriekrazit
Zdroj: zuna7
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fermentácia
Fermentované potraviny: Ktoré sú najzdravšie a prečo?
Proces fermentácie využíva na konzervovanie potravín mikróby – baktérie a kvasinky. Netreba sa ich však báť...
Kyslá kapusta
Ako pripraviť výbornú kyslú kapustu
Poradíme s výberom súdka i tej správnej kapusty. Máme pre vás tiež overený recept na fantastickú domácu kyslú kapustu.
Červená kapusta
Naše telo ju potrebuje: Túšite, čo všetko obsahuje? Toto sú dôvody, prečo jesť červenú kapustu + recepty
Zimná zelenina, ktorá má nespočetné množstvo benefitov pre naše zdravie a navyše je chutná. Čo všetko...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!