Plnka do moriaka s gaštanmi
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
gaštan
600
g
žemľa
150
g
slanina
150
g
maslo
3
ks
vajce
trochu
muškátový orech
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
5
dl
mlieko
postup
1.
Slaninu pokrájame na malé kocky, necháme roztopiť a primiešame maslo. Keď sa tuk rozškvarí, vlejeme ho do mlieka, v ktorom sme rozšľahali celé vajcia, pridáme mleté čierne korenie, postrúhaný muškátový orech, soľ a vlejeme do hlbokej misy, v ktorej sú žemle pokrájané na kocky.
2.
Do hotovej plnky zamiešame 150 g uvarených a olúpaných jedlých gaštanov posekaných nadrobno.Takto pripravenú plnku necháme asi pol hodiny stáť, len občas obrátime dolnú vrstvu nahor.
3.
Keď sa mlieko po pol hodine nevpilo, pridáme trocha strúhanky, alebo naopak, ak je plnka taká suchá, že sa rozpadáva a nedrží pohromade, pridáme trocha mlieka.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.