Pridať recept

Srnčí chrbát na šampiňónoch

ingrediencie

1,2 kg
srnčí chrbát
20 g
soľ
1 g
mleté čierne korenie
80 g
olej
50 g
maslo
25 g
maizena
1 dl
červené víno
80 g
pomarančová šťava
30 g
horčica
130 g
čerstvé šampiňóny
trochu
worchesterská omáčka

postup

1.
Srnčí chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, natrieme olejom a jeden deň necháme odležať v chlade.
 
2.
Odležaný chrbát dáme na pekáč, pridáme maslo a trocha vody, vložíme do rúry a za častého podlievania upečieme do ružova, lebo chrbát nemá byť vypečený, ale len ružový.
3.
Potom do šťavy dáme maizenu, červené víno, pomarančovú šťavu, horčicu, worcester, udusené pokrájané hlavičky zo šampiňónov a šťavu necháme vyvariť tak, aby bola lesklá.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať