Srnčí chrbát na šampiňónoch
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,2
kg
srnčí chrbát
20
g
soľ
1
g
mleté čierne korenie
80
g
olej
50
g
maslo
25
g
maizena
1
dl
červené víno
80
g
pomarančová šťava
30
g
horčica
130
g
čerstvé šampiňóny
trochu
worchesterská omáčka
postup
1.
Srnčí chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, natrieme olejom a jeden deň necháme odležať v chlade.
2.
Odležaný chrbát dáme na pekáč, pridáme maslo a trocha vody, vložíme do rúry a za častého podlievania upečieme do ružova, lebo chrbát nemá byť vypečený, ale len ružový.
3.
Potom do šťavy dáme maizenu, červené víno, pomarančovú šťavu, horčicu, worcester, udusené pokrájané hlavičky zo šampiňónov a šťavu necháme vyvariť tak, aby bola lesklá.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.