Pridať recept

FOTORECEPT: Pikantný slivkový kečup

ingrediencie

500 g
slivky
100 ml
voda
30 g
cukor
1 strúčik
cesnaku
30 ml
ocot
1 podľa chuti
chilli
1 podľa chuti
mleté korenie
1 ks
škorica-mocca lyžička
1 podľa chuti
perníkové korenie-mocca lyžička
1 podľa chuti
soľ

postup

1.
Slivky a cesnak pokrájame nadrobno, zalejeme vodou a rozvaríme, pridáme ocot, koreniny, podľa chuti osladíme a osolíme. Všetko spolu rozmixujeme a za stáleho miešania varíme asi 20 minút. Ešte horúce naplníme menšie poháre, zakryjeme a necháme vychladnúť.
Fotorecept: Pikantný slivkový kečup
Fotorecept: Pikantný slivkový kečup
Zdroj: damisa
 
Fotorecept: Pikantný slivkový kečup
Fotorecept: Pikantný slivkový kečup
Zdroj: damisa
Fotorecept: Pikantný slivkový kečup
Fotorecept: Pikantný slivkový kečup
Zdroj: damisa
Fotorecept: Pikantný slivkový kečup
Fotorecept: Pikantný slivkový kečup
Zdroj: damisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
16.8.2015 14:37 | |
+5 -0
Musí to byť ohromné, ňam, ňam.
Anonymný nick
8.8.2015 13:02 | |
+2 -1
Tak pred chvíľkou som dokončila zaváranie. Chutí to (zatiaľ horúce :O ) vynikajúco. Robila som to z 2 kg sliviek a dala som 2-násobok cesnaku, t.j. na po kila sliviek 2 veľké strúčiky. Vyšlo mi to na 11 malých a stredných sklíčok. Oproti fotoreceptu môj kečup je tmavo-bordový asi ako silné červené víno. V recepte sa nepíše či sú slivky bez šupiek, neviem to z obrázku rozoznať, ja som nelúpala.
Podobné články
Ako uchovať paradajky na zimu?
Ako uchovať paradajky na zimu? Inšpirujte sa týmito receptami na domáci kečup, pretlak, omáčku i šalát
Vôňa paradajok nám pripomína slnečné leto, keď sme si pochutnávali na rôznych šalátoch a pochúťkach...
Fermentovaná zelenina
Toto je to najlepšie, čo môžete pre svoje telo v zime urobiť! Fermentované potraviny dajú do poriadku črevá a podporia imunitu
Konzervovanie potravín fermentáciou si automaticky spájame s teplom. Teplé prostredie tento proces urýchľuje...
Domáci kečup bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Pripravte si domáci kečup z čerstvých paradajok: Bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Každý, kto ochutnal domáce produkty z vlastnoručne dopestovaných alebo farmárskych paradajok vie, že ich chuť...
Domáci slivkový džem
Slivkový lekvár v špajze nesmie chýbať! 9 skvelých receptov!
Overené recepty na domáci slivkový lekvár. Miešaný, nemiešaný, so škoricou, s jablkami, s rumom, či portským...
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...