Pridať recept

Obličková polievka

ingrediencie

2 ks
bravčové obličky
40 g
masť
50 g
cibuľa
podľa chuti
mletá červená paprika
20 g
hladká múka
trochu
celé čierne korenie
50 g
hrubá múka
podľa chuti
voda
podľa chuti
soľ

postup

1.
Obličky rozrežeme naplocho a vyrežeme močové kanáliky. Potom ich pokrájame na hrubšie kocky, zalejeme vodou a dáme variť.
 
2.
Keď začne voda vrieť, obličky ocedíme a znova zalejeme čistou vodou, toto opakujeme 2-3 razy. Takto z nich odstránime močový pach.
3.
Nadrobno pokrájanú cibuľu zapeníme na masti, pridáme červenú papriku, ocedené obličky a popražíme.
4.
Zaprášime múkou, zalejeme čistou vodou, okoreníme a varíme.
5.
Do hotovej polievky zavaríme halušky pripravené z múky a vody a posolíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...