Jablkový džem s hrozienkami
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
jablko
3
ks
citrón
1
kg
želírovací cukor
50
g
hrozienka
1
ks
čerstvý zázvor
postup
1.
Jablká ošúpeme, rozkrojíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kocky. Zázvor olúpeme a najemno nastrúhame.
2.
Hrozienka zalejeme horúcou vodou a necháme ich chvíľu napučať. Potom ich primiešame do hrnca k jablkám, cukru, zázvoru a citrónovej šťave.
3.
Za stáleho miešania zmes privedieme k varu a necháme variť približne 10 minút. Hotový džem plníme do sklenených pohárov, uzavrieme ich, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.