Pridať recept

Jablkový džem s hrozienkami

ingrediencie

1 kg
jablko
3 ks
citrón
1 kg
želírovací cukor
50 g
hrozienka
1 ks
čerstvý zázvor

postup

1.
Jablká ošúpeme, rozkrojíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kocky. Zázvor olúpeme a najemno nastrúhame.
 
2.
Hrozienka zalejeme horúcou vodou a necháme ich chvíľu napučať. Potom ich primiešame do hrnca k jablkám, cukru, zázvoru a citrónovej šťave.
3.
Za stáleho miešania zmes privedieme k varu a necháme variť približne 10 minút. Hotový džem plníme do sklenených pohárov, uzavrieme ich, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.