Jablkový kompót s vanilkovým pudingom
52
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
jablko
1
ks
citrón
1
ks
vanilkový lusk
150
ml
voda
150
g
kryštálový cukor
500
ml
mlieko
1
balíček
vanilkový puding
25
g
práškový cukor
1
štipka
mletá škorica na posypanie
postup
1.
Jablká ošúpeme, rozkrojíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame ich na kocky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
2.
Vanilkový lusk pozdĺžne prekrojíme, vyškriabeme z neho dužinu. Jablká, lusk a dužinu dusíme približne 10 minút vo vriacej vode spolu s cukrom. Uvarený jablkový kompót necháme vychladnúť a vyberieme vanilkový lusk.
3.
Pudingový prášok zmiešame s troškou mlieka a zvyšné mlieko privedieme k varu. Vmiešame doň cukor, pudingový prášok a uvaríme hustý puding.
4.
Poháre naplníme jablkovým kompótom a zalejeme vanilkovým pudingom. Vrch pudingu posypeme mletou škoricou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.