Pridať recept

Syrové dolky

ingrediencie

25 dkg
hrubá múka
0,375 litrov
mlieko
2 dkg
droždie
2 ks
vajce
20 dkg
postrúhaný syr
podľa chuti
soľ,masť na vyprážanie

postup

1.
Droždie rozmiešame v studenej vode, do rozpusteného pridáme teplé mlieko, hrubú múku, žĺtky, soľ a vymiešame hladké polotekuté cesto, ktoré necháme kysnúť.
 
2.
Do vykysnutého pridáme syr, tuhý sneh, necháme podkysnúť a upečieme na horúcej masti dolky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.