Pridať recept

Kapor na provensálsky spôsob

ingrediencie

1000 g
kapor
2,5 dl
červené víno
1 PL
olej
30 g
maslo
20 g
hladká múka
100 g
sterilizované šampiňóny
4 ks
malá cibuľa
podľa chuti
cesnaku
trochu
nasekaná petržlenová vňať
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ

postup

1.
Víno, olej a maslo zmiešané s múkou, pokrájané šampiňóny, cibuľky a cesnak, poskenú zelenú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie a soľ uvaríme.
 
2.
Pridáme porcie kapra a na slabom ohni uvaríme do mäkka. Ak je šťava riedka, trocha ju odparíme.
3.
Porcie kapra rozdeíme na taniere a polejeme hustejšou šťavou. Podávame s varenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať