Kapor na provensálsky spôsob
nízka
náročnosť
ingrediencie
1000
g
kapor
2,5
dl
červené víno
1
PL
olej
30
g
maslo
20
g
hladká múka
100
g
sterilizované šampiňóny
4
ks
malá cibuľa
podľa chuti
cesnaku
trochu
nasekaná petržlenová vňať
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
postup
1.
Víno, olej a maslo zmiešané s múkou, pokrájané šampiňóny, cibuľky a cesnak, poskenú zelenú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie a soľ uvaríme.
2.
Pridáme porcie kapra a na slabom ohni uvaríme do mäkka. Ak je šťava riedka, trocha ju odparíme.
3.
Porcie kapra rozdeíme na taniere a polejeme hustejšou šťavou. Podávame s varenými zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.