Kapor na bakonský spôsob
nízka
náročnosť
ingrediencie
1000
g
kapor
1
ks
cibuľa
1
ks
petržlen
100
g
maslo
250
g
sterilizované šampiňóny
15
g
mletá červená paprika
2
dl
Rybí vývar
podľa chuti
soľ
3,5
dl
smotana
15
g
hladká múka
postup
1.
Kapra očistíme a pokrájame na porcie. Z hlavy, chrbta a chvosta pripravíme rybí vývar.
2.
Pokrájanú cibuľu a petržlen speníme na masle, pridáme šampiňóny pokrájané na plátky a udusíme do mäkka.
3.
Potom pridáme mletú červenú papriku, podlejeme rybím vývarom, osolíme a zahustíme smotanou, v ktorej sme rozšľahali múku. Povaríme, nalejeme na porcie kapra v pekáči a v rúre zapečieme.
4.
Podávame s varenými zemiakmi ozdobenými zelenou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.