Pridať recept

Kapor na bakonský spôsob

ingrediencie

1000 g
kapor
1 ks
cibuľa
1 ks
petržlen
100 g
maslo
250 g
sterilizované šampiňóny
15 g
mletá červená paprika
2 dl
Rybí vývar
podľa chuti
soľ
3,5 dl
smotana
15 g
hladká múka

postup

1.
Kapra očistíme a pokrájame na porcie. Z hlavy, chrbta a chvosta pripravíme rybí vývar.
 
2.
Pokrájanú cibuľu a petržlen speníme na masle, pridáme šampiňóny pokrájané na plátky a udusíme do mäkka.
3.
Potom pridáme mletú červenú papriku, podlejeme rybím vývarom, osolíme a zahustíme smotanou, v ktorej sme rozšľahali múku. Povaríme, nalejeme na porcie kapra v pekáči a v rúre zapečieme.
4.
Podávame s varenými zemiakmi ozdobenými zelenou petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať