Pridať recept

Kapor na masle

ingrediencie

1000 g
kapor
podľa chuti
soľ
80 g
maslo
2 PL
voda
podľa chuti
citrónová šťava

postup

1.
Očisteného kapra aj s hlavou osolíme, brušnú dutinu na dvoch miestach roztiahneme a vložíme do nej primeraný kúsok drievka, aby ryba dobre ležaa na pekáči hore chrbtom. Pridáme maslo, vodu a pečieme asi 20 až 30 min. Počas pečenia polievame vlastnou šťavou a aby sa maslo nepripálilo, podľa potreby aj podlievame vodou.
 
2.
Hotovú rybu pozorne vyberieme lopatkou na teplú misu tak, ako bola na pekáči.
3.
Do šťavy pridáme precedenú citrónovú šťavu, všetko spolu povaríme a nalejeme na kapra. Podávame s varenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať