Pridať recept

Risotto champagne

ingrediencie

100 g
ryža
3 g
mušle
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
podľa chuti
olivový olej
100 ml
sekt
30 g
nastrúhaný parmezán
20 g
maslo
300 g
zeleninový vývar
10 g
cibuľa

postup

1.
Na olivovom oleji orestujeme cibuľu nasekanú na drobno, pridáme ryžu a necháme restovať.
 
2.
Pridáme sekt, necháme vydusiť alkohol a postupne pridávame zeleninový vývar. Neustále miešame, až kým nie je ryža uvarená al dente.
3.
Potom nechájme vydusiť prebytočný vývar, stiahneme z ohňa a pridáme maslo, parmezán a premiešame.
4.
Popri miešaní rizota orestujeme do zlatista na olivovom oleji mušle, osolíme a okoreníme.
5.
Rizoto servírujeme tak, že navrch uložíme mušle.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať