Risotto champagne
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
ryža
3
g
mušle
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
podľa chuti
olivový olej
100
ml
sekt
30
g
nastrúhaný parmezán
20
g
maslo
300
g
zeleninový vývar
10
g
cibuľa
postup
1.
Na olivovom oleji orestujeme cibuľu nasekanú na drobno, pridáme ryžu a necháme restovať.
2.
Pridáme sekt, necháme vydusiť alkohol a postupne pridávame zeleninový vývar. Neustále miešame, až kým nie je ryža uvarená al dente.
3.
Potom nechájme vydusiť prebytočný vývar, stiahneme z ohňa a pridáme maslo, parmezán a premiešame.
4.
Popri miešaní rizota orestujeme do zlatista na olivovom oleji mušle, osolíme a okoreníme.
5.
Rizoto servírujeme tak, že navrch uložíme mušle.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.