Pridať recept

Praženica s rajčiakmi a mäsom

ingrediencie

5 dkg
masť
4 dkg
cibuľa
30 dkg
rajčiak
25 dkg
teľacie alebo bravčové mäso
6 ks
vajce
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Masť a cibuľu rozdelíme na polovicu. Zrelé rajčiaky dáme na chvíľu do horúcej vody, potom ich olúpeme, pokrájame a udusíme na spenenej cibuľke dohusta.
 
2.
Na druhej masti a cibuli udusíme pokrájané mäso. Potom ho pridáme k rajčiakom aj so šťavou a spolu podusíme, aby sa šťava čo najviac vyparila. Na druhej masti a cibuli udusíme pokrájané mäso.
3.
Potom ho pridáme k rajčiakom aj so šťavou a spolu podusíme, aby sa šťava čo najviac vyparila. Pridáme rozmiešané vajcia, podľa chuti osolíme, pridáme korenie a za stáleho miešania uvaríme praženicu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...