Kysnuté záviny
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
cesto
750
g
múka polohrubá
1/4
liter
mlieko
1
ks
vajce
1/2
kocka
droždie
hrozienkavopred namočené v rume
1
dl
olej
2
PL
sušené mlieko
2
PL
cukor
1
ČL
soľ
olej na potretie cesta a na plnku
Maková plnka
75
g
mletý mak
2
PL
kryštálový cukor
1/2
ks
vanilkový cukor
Orechová plnka
100
g
mleté orechy
2
PL
kryštálový cukor
1/2
ks
vanilkový cukor
Kakaová plnka
2
PL
kakao
2
PL
kryštálový cukor
1
ks
vanilkový cukor
1
PL
polohrubá múka
postup
1.
Zo surovin na cesto,klasickým spôsobom vypracujeme cesto a necháme vykysnuť.Po vykysnutí,ho vyložíme na dosku a prepracujeme.Rozdelíme na tri časti a urobíme bochničky.Necháme trocha podkysnuť.Kým cesto kysne pripravíme si plnky.Plnky sú na sucho.
2.
Každé cesto vyvaľkáme do kruhu,asi na 1-2 cm a potrieme ho olejom.Potom vysypeme plnku,rovnomerne ju rozotrieme,Opäť postriekame olejom a stočíme do rolky.Uložíme na vymastený plech a upečieme všetké tri naraz.Potrieme pre a po upečení olejom.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.