Pridať recept

Škoricovo-orechové muffiny

ingrediencie

280 g
hladká múka
1 PL
kypriaci prášok
1 ČL
mletá škorica
štipiek
soľ
120 g
cukor
100 g
nasekané vlašské orechy
2 ks
vajce
250 ml
mlieko
80 g
roztopené maslo
1 ČL
vanilkový extrakt

postup

1.
Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Formu na 12 muffinov vymastíme. Do veľkej misy preosejeme múku, kypriaci prášok, škoricu a soľ. Vmiešame cukor a vlašské orechy.
 
2.
Vo veľkej nádobe zľahka vyšľaháme vajcia, vmiešame mlieko, roztopené maslo a vanilkový extrakt. Do suchých surovín v mise spravíme v strede jamku a vlejme do nej tekutú zmes. Opatrne miešame, kým sa suroviny nespoja, nemiešame dlho.
3.
zmes naložíme do pripravenej formy, pečieme v rozohriatej rúre asi 20 minút, kým mafiny nenarastú, nie sú zlatisté a pevné na dotyk
4.
mafiny necháme 5 minpt vo forme a podávme teplé alebo ich dáme vychladnúť na mriežku
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať