Pridať recept

Zemiakové knedle s údeninou

ingrediencie

50 dkg
zemiak
12 dkg
hrubá múka
5 dkg
krupica
1 ks
vajce

PLNKA

2 dkg
masť
2 dkg
cibuľa
3 dkg
strúhanka
10 kg
saláma alebo údené mäso
podľa chuti
mlieko

postup

1.
V kožke uvarené zemiaky olúpeme, zomelieme, dáme na dosku, pridáme krupicu, múka, vajce, trochu soli.
 
2.
Cesto dobre zamiesime, vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, povykrajujeme kolieska, ktoré naplníme plnkou a urobíme guličky. Musia byť pevné, aby plnka nevytiekla. Guľky uvaríme v osolenej vode asi pol hodiny. Potom ich podávame ako prílohu k mäsu, kapuste.
3.
PLNKA : Masť rozpustíme, pridáme pokrájanú cibuľu, opraženú strúhanku, zomleté mäso alebo salámu a rozriedime mliekom,aby bola plnka vláčna.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať