Kuracie stehná v hríbovej omáčke
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
kuracie stehno
3
ks
cibuľa
120
g
maslo
400
g
čerstvé huby
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1
ČL
mletá červená paprika
5
dl
vývar
postup
1.
Čerstvé hríby očistíme, umyjeme, scedíme a nakrájame na plátky. Mäso dôkladne umyjeme a osušíme.
2.
V hlbšej panvici alebo kastróle rozpustíme maslo, na ktorom do sklovita usmažíme kocky cibule. Položíme na ňu mäso a každý kus opražíme z oboch strán asi 5 min.
3.
Prisypeme hríby, poprášime mletou červenou paprikou a podlejeme polovicou vývaru, môže byť aj voda. Prikryté dusíme na miernom ohni.
4.
Počas dusenia mäso viac ráz obrátime a jemne podlejeme, vznikajúcu hubovú omáčku premiešame.
5.
Po približne 40 min odstavíme, omáčku nezahusťujeme. Podávame s ryžou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.