Pridať recept

Slivkový lekvár

ingrediencie

2,5 kg
vykôstkované slivky
500 g
kryštálový cukor
50 ml
ocot

postup

Slivky pomelieme najemno, vylejeme do pekáča, pridáme ocot a cukor. Všetko spolu dobre rozmiešame a dáme do maximálne vyhriatej rúry. Keď zmes vrie, teplotu znížime a necháme v rúre ešte približne 4-5 hodín (podľa hustoty). Občas premiešavame. Keď je lekvár pripravený naplníme fľaše a hneď uzavrieme.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Slivky do zásoby
Slivky do zásoby: Slivková nutella, detská výživa či poctivý domáci lekvár
Slivková sezóna je v plnom prúde a je treba vymyslieť, čo s tými, ktoré neskončia v koláči či zemiakových knedliach.
Slivkové guľky
Najlepšie slivkové pochúťky: Kysnutý koláč, tvarohové knedličky a poctivý lekvár
Slivky nás inšpirujú k rôznym dobrotám. Ale tri z nich stoja nad ostatnými a ich príprava sa stala...
Keď lekvár, tak slivkový!
Univerzálna pochúťka na chleba, do buchiet i do omáčok, ktorej nikdy nie je dosť.
Domáci slivkový džem
Slivkový lekvár v špajze nesmie chýbať! 9 skvelých receptov!
Overené recepty na domáci slivkový lekvár. Miešaný, nemiešaný, so škoricou, s jablkami, s rumom, či portským...
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...