Pridať recept

Ryžový koláč

8
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
lístkové cesto
100 g
guľatozrnná ryža
500 ml
mlieko
1 balíček
vanilkový cukor
1 štipka
soľ
15 g
želatína
50 ml
voda
4 ks
žĺtok
60 g
cukor
350 ml
smotana na šľahanie

postup

1.
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka ho prenesieme na plech. Vložíme ho do rúry na 10 minút a takmer ho upečieme.
 
2.
Ryžu zalejeme vriacou vodou a necháme ju odkvapkať. Mlieko, vanilkový cukor, soľ uvaríme a pridáme ryžu. Varíme ju domäkka, potom k nej pridáme želatínu pripravenú podľa návodu na obale.
3.
Žĺtky zmiešame s cukrom a pridáme do ryžovej hmoty. Zmes necháme takmer vychladnúť a potom k nej primiešame vyšľahanú šľahačku.
4.
Pripravenú plnku navrstvíme na predpečené lístkové cesto a opäť ho vložíme na 10 minút piecť do vyhriatej rúry.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať