Pridať recept

Zavárané huby

ingrediencie

1 kg
huby
150 g
cibuľa
1 liter
voda
3 dl
ocot
30 g
soľ
30 g
cukor
trochu
bobkový list
trochu
horčicové semienka
trochu
celé čierne korenie

postup

1.
Huby očistíme, umyjeme a väčšie pokrájame.
 
2.
Povaríme ich v sladkokyslom náleve, pripravenom z vody, octu, pokrájanej cibule, soli, bobkového listu, horčicového semena a celého čierneho korenia, asi 20 min.
3.
Potom ich naberačkou vyberieme a vložíme do čistých pohárov a zalejeme vriacim nálevom.
4.
Poháre zaviažeme a necháme vychladnúť, prikryté prikrývkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Huby
Plný košík hríbov? Poradíme, ako ich správne uskladniť
Sezóna lesných hríbov sa pomaly začína. Domov by ste si mali doniesť len tie druhy, ktoré stopercentne poznáte...
Fermentovaná zelenina
Toto je to najlepšie, čo môžete pre svoje telo v zime urobiť! Fermentované potraviny dajú do poriadku črevá a podporia imunitu
Konzervovanie potravín fermentáciou si automaticky spájame s teplom. Teplé prostredie tento proces urýchľuje...