Pridať recept

Zemiakové knedle

ingrediencie

400 g
zemiaky
140 g
hrubá múka
1 ks
vajce
podľa chuti
soľ
trochu
masť

postup

1.
Do preosiatej múky pridáme uvarené a pretreté zemiaky, soľ, vajce a vypracujeme cesto.
 
2.
Zo zemiakového cesta urobíme šúľok, pokrájame ho na rovnaké kúsky, z ktorých sformujeme guľky, trocha ich roztlačíme, naplníme rôznymi plnkami a pevne spojíme.
3.
Varíme v osolenej vode asi 5 min. Hotové vyberieme a pomastíme masťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Škubánky s makom a maslom
Poznáte ŠKUBÁNKY? Tento recept z chudobnej kuchyne pripravíte pomocou varešky zo zemiakov a múky, na slano aj na sladko!
Rýchle a jednoduché jedlá milujeme a toto je jedno z nich! Stačí pár surovín a pripravíte dobrotu na obed aj večeru.
Domáca knedľa
Domáce knedle chutia oveľa lepšie ako kupované: Takto ich pripravíte bez menšieho zaváhania
Ku mäsu s dobrou omáčkou sa ako príloha vynikajúco hodia knedle. Veď aká by už bez nich bola sviečková, či...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...