Jablkový koláč s pudingom
8
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
250
g
hladká múka
1
štipka
soľ
120
g
rastlinný tuk
3
PL
studená voda
Plnka
800
g
jablko
1
ks
citrón
1
balíček
vanilkový puding
40
g
trstinový cukor
1
štipka
škorica
postup
1.
Jablká ošúpeme, nakrájame na kocky a pokvapkáme ich citrónovou šťavou. Prilejeme vodu, cukor, škoricu a na miernom ohni dusíme. Pridáme pudingový prášok rozmiešaný v 200 ml studenej vody a varíme, kým zmes nezhustne.
2.
V miske rozmrvíme tuk, pridáme múku, štipku soli, prilejeme vodu a vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na dve rovnaké časti. Jednu časť rozvaľkáme na plát o trošku väčší ako je naša okrúhla forma na pečenie. Plát prenesieme pomocou valčeka a poriadne ho popritláčame k rohom formy. Na cesto navrstvíme jablkovú plnku.
3.
Druhý plát rozvaľkáme a pokrájame na pásiky. Pomocou týchto pásikov spravíme na povrchu koláča mriežku a dáme ho piecť do vyhriatej rúry. Pri teplote 180°C pečieme približne 40 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.