Rizoto s plesňovým syrom
4
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/2
ks
cibuľa
2
PL
maslo
450
g
ryža
250
ml
suché biele víno
750
ml
hovädzí vývar
250
g
plesňový syr
1
podľa chuti
soľ
1
podľa chuti
mleté čierne korenie
4
PL
parmezán
postup
1.
V hlbokekej rajnici pri strednej teplote osmažíme dosklova cibulu. Zvýšime teplotu a pridáme ryžu. Pri stálom miešaní smažíme 2 minúty. Nalejeme víno a ked vsiakne začneme postupne vlievať vývar, po 125ml.
2.
Varíme dovtedy kým je ryža schopná absorbovať tekutinu, kým celkom nezmäkne. Cca 15-18 minút. Pridáme plesňový syr a premiešame. Posypeme nastrúhaným parmezánom a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.