Stredomorský kukuričný chlieb
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
45
g
droždie
1
KL
cukor
250
ml
teplé mlieko
300
g
hladká múka
300
g
kukuričná múka
2
KL
soľ
1
ks
vajce
postup
1.
Z droždia, cukru, teplého mlieka 6 lyžíc pripravíme kvások. Droždie rozmrvíme prstami, pridáme cukor a mlieko. Miešame kým sa roztok nerozplynie.
2.
Vo veľkej mise spojíme obe múky, soľ, vajce, kvások, zvyšné mlieko a pripravíme cesto. Drevenú dosku posypeme múkou a vymiesíme cesto.
3.
Keď cesto dokysne, asi po pol hodine, položíme ho namierne pomúčenú dosku a 2-3 minúty ho hnetieme. Rozdelíme na polovicu a vyformujeme 2 okrúhle bochníky. Posypeme ich soľou a preložíme na vymastený plech. Prikryjeme plátenným obrúskom a necháme 30 minút kysnúť.
4.
Rozohrejeme rúru. Pečieme, kým chlieb bude hnedozlatistý a poklepanie zospodu nevydá dutý zvuk, teda asi 30 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.