Kurací kebab na grile
4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
kuracie prsia
4
PL
marhuľový džem
4
PL
olej
20
PL
citrónová šťava
2
KL
strúhaný zázvor
1
KL
francúzska horčica
podľa chuti
soľ
postup
1.
Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky. Vo väčšej miske zmiešame džem, olej, citrónový šťavu, strúhaný zázvor a horčicu. Do tejto marinády vložíme kuracie kúsky a dáme ich na 2 hodiny do chladničky.
2.
Potom rozpálime gril a mäso, ktoré sa marinovalo ponapichujeme na grilovacie ihly alebo špajdle. Pečieme ho na olejom potretej grilovacej mriežke zo všetkých strán. Počas grilovania kebab potrierame zvyšnou marinádou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.