Pridať recept

Šťuka s chrenovou omáčkou

ingrediencie

700 g
šťuka
50 g
cibuľa
trochu
celé čierne korenie
80 g
maslo
30 g
hladká múka
50 g
chren
podľa chuti
ocot
podľa chuti
soľ

postup

1.
Očistenú a umytú šťuku pokrájame na porcie, vložíme do vriacej osolenej vody, pridáme celé čierne korenie, cibuľu pokrájanú na kolieska a uvaríme do polomäkka.
 
2.
Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme ju vývarom z ryby, dobre rozšľaháme, osolíme, mierne okyslíme octom a varíme najmenej 30 min.
3.
Krátko pred dovarením pridáme postrúhaný chren a porcie ryby, ktoré v omáčke dovaríme do mäkka.
4.
Podávame s varenými zemiakmi posypanými posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a s kolieskom citróna.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať