Pridať recept

Mriežkový koláč s višňami

ingrediencie

400 g
polohrubá múka
1 balíček
prášok do pečiva DrOetker
250 g
palmarín
2 ks
vajcia
250 g
práškový cukor
2 balíčky
vanilkový cukor DrOetker

Plnka

750 g
jemný alebo hrudkovitý tvaroh
2 ks
vajcia
6 PL
práškový cukor
1 PL
zlatý klas - prášok DrOetker
podľa chuti
citrónová kôra
podľa chuti
čerstvé višne

postup

1.
Cesto: Múku zmiešame s práškom do pečiva a preosejeme, pridáme práškový cukor, vanilkový cukor, vajcia, zmäknutý palmarín a vymiesime hladké cesto. Jednu tretinu odložíme, zvyšok rozvaľkáme a preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech tak, aby cesto bolo aj na bokoch. Plech rozmer 30x38 cm.
 
2.
Plnka: tvaroh, vajcia, práškový cukor, zlatý klas, postrúhanú citrónovú kôru, ktorá dá plnke úžasnú vôňu a chuť zmiešame a navrstvíme na cesto.
3.
Odloženú tretinu cesta rozvaľkáme a pokrájame na pásiky, ktoré kladieme v tvare mriežky na tvarohovú plnku. Do vzniknutých medzier poukladáme umyté odkôstkované višne, ktoré dodajú koláču pekný vzhľad a príjemnú osviežujúcu chuť. Upečieme, pri teplote 200°C 25 minút do zlatista, necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom. Pokrájame a podávame. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať