Hruškový koláč s mrveničkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
hrušiek
200
g
hladkej múky
120
g
masla
1
ks
bielok
Krém
120
ml
kyslej smotany
3
ks
zltky
100
g
kryštálového cukru
30
g
hladkej múky
Mrvenička
60
g
masla
75
g
hladkej múky
60
g
kryštálového cukru
1
KL
mletej škorice
postup
1.
K múke na cesto pridáme maslo, mixujeme. Potom pridáme 2 lyžice vody a dohladka vymixujeme. Cesto vyvaľkáme a preložíme do papierom vyloženej tortovej formy.
2.
Dáme piecť asi na 20 min. Potom plát potrieme bielkom a dáme do rúry ešte na 1 min.
3.
Hrušky očistíme, pokrájame na plátky. Potom z kyslej smotany, zo žĺtkov, cukru a múky vymiešame krém.
4.
Na upečený korpus rozložíme hrušky zalejeme ich krémom a pečieme ďalších 25 min.
5.
Z masla, múky, cukru a škorice si pripravíme mrveničku. Upečený koláč ňou posypeme, zakryjeme ho alobalom a ešte na 2-3 min. dáme do rúry.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.