Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou a syrom
4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
900
g
mleté hovädzie mäso
2
KL
soľ
1
KL
mleté čierne korenie
2
PL
hladká múka
1
ks
vajce
1
KL
oregano
1
stonka
rozmarín
1
KL
drvená rasca
1
ks
čili paprička
2
strúčiky
cesnaku
trochu
strúhanka
1
balíček
mozarella
4
hrste
parmezán
Paradajková omáčka
2
konzervy
lúpané paradajky
1
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
1
hrsť
bazalka
1
PL
tymian
1
štipka
soľ
1
štipka
mleté čierne korenie
trochu
olivový olej
postup
1.
V miske zmiešame mleté mäso s vajíčkom. Primiešame polovicu strúhaného parmezánu, rascu, oregano, čili papričku, rozmarín, prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Zmes poriadne premiešame a necháme ju odstáť v chladničke.
2.
Z vychladnutej zmesi tvarujeme vlhkými rukami guľky, ktoré opečieme v rozpálenom oleji. Guľky vyberieme na tanier a vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Prilejeme paradajky, omáčku dochutíme tymianom, soľou a korením. Nakoniec do omáčky pridáme nasekanú bazalku.
3.
Mäsové guľky preložíme do zapekacej misy, zalejeme ich hotovou paradajkovou omáčkou, posypeme nastrúhanou mozzarellou, zvyšným parmezánom, pokvapkáme olivovým olejom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.