Pridať recept

Karbonátky s kelom a mletým mäsom

ingrediencie

100 ml
mlieko
1 ks
kel
1 štipka
soľ
200 g
strúhanka
2 ks
vajce
1 ks
rožok
podľa chuti
mleté čierne korenie
200 g
hladká múka
300 g
mleté mäso

postup

1.
Kel poriadne očistíme, umyjeme a uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Kel vyberieme, necháme ho trochu vychladnúť a nadrobno ho nakrájame. Medzitým si nadrobno nasekáme cibuľu a na masle ju opražíme.
 
2.
Ku kelu primiešame vajíčko, korenie, na kocky nakrájaný rožok namočený v mlieku, opraženú cibuľu, soľ a korenie. Zmes poriadne premiešame a ak je riedka primiešame trochu strúhanky.
3.
Mokrými rukami formujeme karbonátky, ktoré obalíme v múke, vajíčku, strúhanke a opražíme na rozpálenom oleji z oboch strán. Karbonátky podávame napríklad s horčicovým dressingom a zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať