Halušky s paradajkovou omáčkou
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
kuracie mäso
400
g
zemiaky
150
g
hladká múka
300
g
syr
5
ks
žĺtok
soľ
muškátový orech
paradajková omáčka
postup
1.
Uvarené zemiaky prelisujeme a zmiešame ich s nadrobno pokrájaným kuracím mäsom (môže byť upečené alebo dusené), múkou, so žĺtkami a s polovicou nastrúhaného syra. Osolíme, ochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom a vypracujeme cesto.
2.
Z cesta vyvaľkáme valček, ktorý nakrájame na malé halušky a povaríme 5 minút v osolenej vode. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať. Podávame s paradajkovou omáčkou a posypeme zvyškom syra.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.