Pridať recept

Cuketovo - ovsená pizza

ingrediencie

1 ks
väčšia cuketa
1 hrnček
ovsených vločiek
1 konzerva
malá konzerva paradajkového pretlaku
100 g
šunka
100 g
strúhaný syr
1 ks
kyslá uhorka
1 ks
baraní roh
4 ks
cherry paradajky
1 konzerva
kukurica
morská soľ
oregano
sušený cesnak

postup

1.
Väčšiu cuketu očistíme, rozrežeme na polovicu a vyberieme vnútro, ktoré nebudeme potrebovať. Tekvicu nastrúhame do väčšej misky na hrubo na strúhadle. Osolíme a necháme odstáť aj 10 minúť. Cuketu zbavíme prebytočnej vody.
 
2.
Medzitým si namočíme ovsené vločky do vody a taktiež 10 minút necháme napučať. Opäť zbavíme cuketu vody a postupne do cukety pridáme rozmixované ovsené vločky, ktoré sme zbavili vody. Všetko spolu riadne premiešame. Osolíme, pridáme oregáno a sušený cenak.
3.
Pekáč vystlieme papierom na pečenia a poukladáme naňho pripravenú cukoeovo-ovsenú ochutenú zmes. Dáme zapiecť do rúry na 180 stupňov na 10 minút. Počas pečenia cesta na pizzu si pripravíme paradajkový základ - pretlak osolíme a pridáme oregáno a sušený cesnak.
4.
Cesto vyberieme z rúry, potrieme pripraveným paradajkovým základom a poukladáme pripravené ingrediencie. Na základ som dala hneď nastrúhaný syr (štipku som si odložila na vrch ingrediencií) a až tak zvyšné ingrediencie. Ingrediencie si môžete zvoliť podľa vlastnej chuti. Ja som volila šunku, cherry paradajky, kyslé uhorky, baranie rohy, ktoré som narezala na tenko. Pridala kukuricu, oštiepok a zvyšný nastrúhaný syr Eidam. Opätovne som dala zapiecť do rúry na 10 minút, aby sa ingrediencie spojili.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
25.7.2014 06:20 | |
+0 -0
Ospravedlnujem sa, tento príspevok patrí k inému receptu. Ak je to možné prostím o zmazanie
dobruchut.sk
25.7.2014 12:30 | |
+1 -1
predpokladáme, že k tomuto: http://dobruchut.azet.sk/recept/30230/vynikajuca-pizza-bez-muky-s-cuketovym-cestom/ my ho tu necháme, aby to nevyzeralo, že váš komentár bol nevhodný :) recepty sú veľmi podobné. Sme radi, že sa vám podarila cuktová "pizza"
Anonymný nick
25.7.2014 06:18 | |
+1 -0
Ahoj..tento recept skom skúšala, aj ked nie priamo od tejto slečny. Je to úžasné cesto a teda aj pizza, ktorú vychválil aj moj maškrtný manžel. Je to skvelý tip, ako sa napráskať aj večer a bez zbytočných sacharidov, kedže sa im večer vyhýbame :-). Trošku zvláštna mi prišla diskusia ohladom receptu a názvu..a len verím, že slečnu neodradia hlúpe poznámky ludí, ktorí hádam ani nechápu, prečo sa robia jedlá s roznymi náhradami múk. prajem ešte vela takýchto zdravých receptov.