Pražený pikantný tempeh
5
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
paprička čili
2
ks
vôňovec citrónový
2
ks
limetové listy
1/2
hrnček
olej
2
strúčiky
cesnaku
500
g
tempeh
1
ČL
soľ
postup
1.
Čili papričky pozdĺžne prekrojíme a odstránime semienka aj membrány. Potom ich pokrájame nadrobno. Vôňovec citrónový a limetové listy roztlačíme plochou stranou veľkého noža.
2.
Vo woku alebo v panvici rozohrejeme 2 lyžice oleja. Cesnak pražíme na miernom ohni 2 -3 minúty. Tempeh pražíme 3 - 4 minúty. Pridáme čili papričky, vôňovec citrónový a limetové listy. Pražíme na miernom ohni ešte 2 minúty.
3.
Vypneme oheň, zmes vo woku rozotrieme a necháme vychladnúť. Vyberieme a vyhodíme vôňovec citrónový aj limetové listy. Uchovávame vo vzduchotesnej nádobe najviac 5 dní.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.