Plnená paprika v rajčinovej omáčke
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
bravčové mäso
80
g
ryža
40
g
masť
40
g
cibuľa
1
ks
vajce
6
ks
paprika
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
RAJČIAKOVÁ OMÁČKA
60
g
maslo
50
g
hladká múka
200
g
rajčiakový pretlak
podľa chuti
soľ, cukor, voda
postup
1.
Papriku očistíme, mäso zomelieme. Ryžu preberieme a umyjeme. Na masti speníme cibuľu, pridáme ryžu, opražíme, podlejeme horúcou vodou a udusíme do polomäkka.
2.
K pomletému mäsu pridáme ryžu, soľ, mleté korenie, vajce a zamiešame. Vyčistené papriky naplníme plnkou, vložíme do pripravenej rajčiakovej omáčky a uvaríme.
3.
RAJČIAKOVÁ OMÁČKA : Z nasucho opraženej múky a masla pripravíme zápražku, zalejeme studenou vodou, pridáme pretlak, osolíme, osladíme podľa chuti a povaríme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.