Baklažán v bešamelovej omáčke
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
baklažán
podľa chuti
bešamelová omáčka
1/2
balíček
syr Feta
podľa chuti
olivy
1
ks
citrón
podľa chuti
cesnaku
postup
1.
Umytý baklažán pokrájame na hrubšie kolieska, pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme vyplakať. Celé kolieska dusíme na panvici do polomäkka.
2.
Po vrstvách ich uložíme do zapekacej nádoby. Posypeme pokrájaným cesnakom a olivami.
3.
Uvaríme bešamelovú omáčku, v ktorej rozpustíme Feta syr. Omáčku dochutíme šťavou z olív a citrónu.
4.
Omáčku vylejeme na baklažán a zapečieme v horúcej rúre do zlatista. Podávame s celozrnnými bagetami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.