Pridať recept

Baklažán v bešamelovej omáčke

ingrediencie

2 ks
baklažán
podľa chuti
bešamelová omáčka
1/2 balíček
syr Feta
podľa chuti
olivy
1 ks
citrón
podľa chuti
cesnaku

postup

1.
Umytý baklažán pokrájame na hrubšie kolieska, pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme vyplakať. Celé kolieska dusíme na panvici do polomäkka.
 
2.
Po vrstvách ich uložíme do zapekacej nádoby. Posypeme pokrájaným cesnakom a olivami.
3.
Uvaríme bešamelovú omáčku, v ktorej rozpustíme Feta syr. Omáčku dochutíme šťavou z olív a citrónu.
4.
Omáčku vylejeme na baklažán a zapečieme v horúcej rúre do zlatista. Podávame s celozrnnými bagetami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.