Pridať recept

Štrúdľa s ovocno-tvarohovou plnkou

ingrediencie

1 ks
lístkové cesto
1 ks
šľahačková smotana

Tvarohová plnka

500 g
jemný tvaroh
100 g
cukor
2 ks
vajce
1 ks
vanilkový lusk

Ovocná plnka

350 g
jahody
100 g
cukor
podľa chuti
ovocný likér

postup

1.
Vyvaľkané cesto preložíme do stredu, tak aby sme vytvorili korýtko. Boky cesta narežeme v 5 cm odstupoch a potrieme šľahačkovou smotanou.
 
2.
Počas pečenia cesta si pripravíme oba plnky. V jednej nádobe vyšľaháme cukor so žĺtkami, primiešame tvaroh a vanilku.
3.
V extra hrnci uvaríme jahody s cukrom do hustej zmesi, dochutíme likérom a necháme vychladnúť.
4.
Korýtko upečeného korpusu naplníme najskôr tvarohovou plnkou a potom jahodovou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať