Orechová žemľovka
10
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
12
ks
sladké rožky alebo lúpačky
1
liter
mlieko
250
g
kryštálový cukor
100
g
práškový cukor
200
g
vlašské orechy
trochu
citrónová kôra
1
balíček
vajce
150
g
maslo
postup
1.
Rožky nakrájame na kolieska asi 2 cm hrubé, zaparíme vo vriacom mlieku, do ktorého sme pridali kryštálový cukor, vanilkový cukor a nastrúhanú citrónovú kôru.
2.
Vyberieme cedidlom a dáme na teplý tanier, posypeme mletými orechami a práškovým cukrom a polejeme rozpusteným maslom.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.