Pridať recept

Krémová šampiňónová polievka

ingrediencie

250 g
čerstvé šampiňóny
1 ks
cibuľa
60 g
tuk
1 liter
slepačí vývar
podľa chuti
soľ
trochu
muškátový oriešok
trochu
citrónová šťava
1,25 dl
smotana
podľa chuti
petržlenová vňať
60 g
hladká múka

postup

1.
Huby očistíme, umyjeme, pokrájame na plátky a spolu s pokrájanou cibuľou udusíme na tuku.
 
2.
Pridáme múku, opražíme, zalejeme vývarom, osolíme, dochutíme postrúhaným muškátovým orieškom a necháme prejsť varom.
3.
Pred podávaním zamiešame do polievky citrónovú šťavu, trocha ušľahanú smotanu a zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať