Pridať recept

Pirohy s kapustou a hubami

ingrediencie

500 g
múka
250 ml
voda
1 ks
vajce
podľa chuti
soľ

Plnka

1350 g
kapusta
30 g
cukor
100 g
mrkva
100 g
cibuľa
100 g
,rajčinový pretlak,
50 g
olej
30 g
soľ
100 g
sušené huby

postup

1.
Z múky pripravíme cesto (bez droždia), rozvaľkáme ho na hrúbku 1-1,5 mm. Z cesta vykrajujeme okrúhle kúsky veľkosti dlane, do ktorého ukladáme plnku.
 
2.
Plnku pripravíme z udusenej kapusty, do ktorej sme pridali opraženú cibuľku s mrkvou a rajčinovým pretlakom, tiež povarené sušené huby.
3.
Okraje cesta zlepujeme a zrovnáme kolieskom.
4.
Pripravené pirohy ukladáme na dosku posypanú múkou a kladieme na chladné miesto. Pred podávaním ich varíme v slanej vode.
5.
Podávame poliate maslom a praženou cibuľkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáce pirohy s čerešňami
Pirohy mäkké ako vatička? Stačí vynechať túto jednu surovinu a nebudete ľutovať! Recept, ktorý sa osvedčil
Pirohy sú korunou našich stolov. Pripravujeme ich často na sladko i na slano. Ak sa vám cesto aj napriek všetkej...
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako vatička. Ak ich raz vyskúšate, iné robiť nebudete
Jemné cesto, bohatá plnka a chuť perfektná. Do cesta nejde vajce, ale tajomstvo spočíva v inej surovine, toto je ona!
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta a absolútne fantastické
Bryndzové pirohy sú fantastické, ale tieto sú oveľa chutnejšie! Zvonka krásne chrumkavé, vo vnútri úžasne...
Nikdy ho nepridávajte do pirohov! Budú tvrdé a nebudú chutiť tak, ako majú. Toto je tajomstvo mäkkých a chutných pirohov
Nikdy ho nepridávajte do pirohov! Budú tvrdé a nebudú chutiť tak, ako majú. Toto je tajomstvo mäkkých a chutných pirohov
Pirohy sú jedným z našich najobľúbenejších jedál. Radi ich pripravujeme na sladko alebo na slano. A hoci je...
Ako pripravíte dokonalé cesto na pirohy? Pridajte túto nezvyčajnú prísadu
Ako pripravíte dokonalé cesto na pirohy? Pridajte túto nezvyčajnú prísadu
Kulinárske chute sa môžu veľmi líšiť, ale väčšina z nás reaguje na pirohy s nadšením. Je to ideálna...